"Epäilty raiskauksen yritys Tampereella - Uhri pääsi pakenemaan tilanteesta turvasuihketta apuna käyttäen", uutisoi Iltalehti. 

Iltalehden mukaan kaksi arabitaustaista, noin 30-vuotiasta miestä, yrittivät raiskata naisen Tampereen Saukonmäessä. Nainen onnistui pakenemaan paikalta käyttäen turvasumutetta joka ruiskuttaa erittäin väkevää ainetta hyökkääjän kasvoihin. 

Kulttuurien kohdatessa väkivallantekojen määrä on lähtenyt kasvuun. Harva se päivä saamme lukea vastaavanlaisia uutisia kuin mitä Iltalehti kirjoittaa. Vaikka tarkoituksemme ei missään nimessä ole lietsoa kulttuurien välistä vihamielisyyttä ja rasismia, on ikävä tosiasia että väkivallan ja uhkaavien tilanteiden määrä on kasvussa.

Poliisilta neuvo naisille: "Turvasumutinta hyvä kantaa mukana", kirjoittaa Helsingin uutiset. Artikkelin mukaan poliisi suosittelee että ihmisten kannattaisi turvautua vaaratilanteita varten esimerkiksi turvasumutteilla. "Varsinkin, jos nainen liikkuu pimeän aikaan yksin, on hyvä kantaa turvasumutinta mukana", artikkelissa jatketaan.

Monet maahanmuuttajat tulevat vaikeista oloista ja sodan runtelemista maista. Moraalikäsitykset voivat olla hyvin erilaiset mitä meillä kotimaassa, ja usein joukkoon mahtuu monia jotka eivät tunne samanlaista koskemattomuuden käsitettä kuin me. Oli hyökkääjä taustaltaan ulkomainen tai kotimainen, on oman turvallisuuden kannalta hyvä suojautua ja varustautua mahdollista väkivaltatilannetta varten erityisesti yöllä ulkona liikuttaessa. Yllä poliisin suosittelema turvasumutin on erittäin tehokas keino puolustautua, ja saada aikaa paeta paikalta. Turvasumutin on täysin lupavapaa, erittäin helppokäyttöinen, yksityishenkilöille suunniteltu tuote, jonka hankkimiseen tai mukana kantamiseen ei vaadita lupia. 

Turvasumuttimen tehoaineina käytetään hyökkääjän kasvoille ja erityisesti silmiin sumutettavaa voimakasta seosta joka sisältää mm. suuren määrän erittäin väkevää mentholia. Seos aiheuttaa voimakasta silmien kirvelyä joka säilyy hyökkääjän silmissä useita minuutteja antaen aikaa paeta ja hankkia apua. Sumutteen tehokas, punainen väriaine merkitsee hyökkääjän ihon ja vaatteet kirkkaan punaiseksi varmistaen että hyökkääjä on helposti tunnistettavissa. Väriaineet pysyvät iholla pesemisestä huolimatta 3-4 päivän ajan.

Turvasumuttimen voi tilata Finsecin verkkokaupasta itselle tai lahjaksi (klikkaa linkkiä).