FINSEC

Olen yrityksen perustaja. Kerron lyhyesti FINSEC:in vaiheista.

Yritystoiminta sai alkusysäyksensä jo viime vuosituhannen lopulla. Olin aloittanut kamppailulajiharrastukseni ja toimin opintojen, ja myöhemmin myös päivätöiden, ohessa järjestyksenvalvojana yökerhoissa. Työn ja harjoittelun myötä turvallisuusalalla toimivia tuttavia kertyi paljon ja osa heistä kiinnostui ulkomailta itselleni tilaamistani varusteista. Siihen aikaan ulkomailta tilaaminen oli vielä aika harvinaista. Lopulta tilauspyyntöjä tuli jo niin paljon, että homma alkoi tuntua työltä, ja koska yhteydet useampaan tunnettuun valmistajaan olivat valmiina, päätin perustaa turvallisuusalan varusteita maahantuovan yrityksen. Yrityksen nimeksi tuli "AKM Security". Toimialana olivat alussa turvallisuusalan tuotteiden maahantuonti ja myynti sekä järjestyksenvalvojapalvelut.

Helsinki 2005

Alkuvaiheen kasvun nopeutta kuvaa hyvin se, että vain 2 vuotta yrityksen perustamisen jälkeen, vuonna 2005, AKM Security vastasi päivittäin 200 järjestyksenvalvojan voimin kaikista anniskelualueista ja muutamista muistakin tehtävistä yleisurheilun MM -kisoissa Helsingissä (kuva). Toimintamme kansainvälistymisen myötä pohdimme vuonna 2008, pitäisikö aikanaan nimikirjaimistani muodostettua toiminimeä "AKM Security" muuttaa? Monien varsin lennokkaidenkin ehdotusten joukosta valittiin nimi FINSEC. Nimi on lyhyt ja siinä yhdistyy Suomi ja turvallisuus. 

Periaatteenamme on alusta alkaen ollut se, että kaupankäynnin ja palvelujen tuottamisen pitää olla kaikille osapuolille reilua. Emme myöskään halua puuhastella, vaan kaiken mitä teemme, teemme tosissamme. Oman vastuullisuutemme osoittamiseksi, hankimme laatusertifikaatin (ISO 9001) ja ympäristösertifikaatin (ISO 14001) yhtenä ensimmäisistä turvallisuusalan yrityksistä Suomessa. Nämä sertifioinnit tähtäävät asiakastyytyväisyyden varmistamiseen ja ympäristöasioiden huomioimiseen, kattaen koko toimintamme tuotemyynnistä koulutukseen ja turvallisuuspalvelujen tuottamiseen. Kovin montaa vastaavaa toiminnan laadun ja ympäristöasioiden huomioimisen sertifiointia ei suomalaisilla turvallisuusalan yrityksillä vieläkään ole. Meille nämä todistukset eivät ole asian ydin, mutta haluamme, että oman kehitystyömme lisäksi jokin puolueeton taho valvoo, ruoskii ja kannustaa meitä jatkuvaan parantamiseen.

Nykyisin meidät tunnetaan Suomessa ja ulkomaillakin hyvin. Suosimme kotimaista tuotantoa aina kun se on liiketoiminta huomioiden mahdollista. Turvallisuusalan tuotteita tuomme esimerkiksi Saksasta, Espanjasta, Italiasta, Kreikasta, Virosta, USA:sta, Puolasta, Iso-Britanniasta, Argentiinasta, Kroatiasta, Serbiasta, Israelista ja Kiinasta. 

Toimintamme luonne on muuttunut vuosien saatossa. Nykyisin turvallisuusalan varusteiden ja viranomaistuotteiden toimittaminen ja tuotekehitys, sekä vaativien turvallisuuspalvelujen (yrityskoulutus, henkilösuojaus ja etsivätoiminta) tuottaminen ovat liiketoimintamme ydin.

Turvallisuusalan varusteiden ja viranomaistuotteiden myymälä ja varasto sijaitsevat Eurassa. Toimipaikka palvelee asiakkaita paikan päällä ja vastaa kaikista tuotemyynnin toimituksista. Saatavilla ovat kaikki tuotteet verkkokaupan saatavuustiedon mukaisesti.

Turvallisuuspalvelujamme ohjaava toimipiste sijaitsee Porvoossa. Yrityspalvelumme kattavat nykyisin kaikki yritysturvallisuuden osa-alueet. Henkilöturvallisuuspalvelut ja etsivätoimintamme kattaa koko maan ja myös kansainväliset verkostomme ovat erittäin laajat. Pystymme tarjoamaan laadukasta palvelua vaativiin tilanteisiin lyhyelläkin varoitusajalla.

Panostamme jatkuvasti siihen että olemme palveleva ja nykyaikainen toimija. Teemme aidosti kaikkemme, jotta jokainen asiakkaamme kokisi meidän olevan reiluja, tehokkaita ja paras ratkaisu.

 

Arto Manninen
FINSEC

To Top